Januari 2011

2011-01-20

 

I snöns fotspår har vi vandrat över två månader och försökt att hinna med allt plus att röja snö. Lastbilarna har tagit sig fram med leveranser men vi har ibland valt en stunds insnöat liv. Nu tittar späda skott fram under det stundtals 1,5-2 m djupa snötäcket. Även allt som gömdes och glömdes ute innan snön kom börjar skylta med sin existens.

Varmare väder gör livet gladare för våra 60 höns som ljuder från fem på morgonen och till sen kväll. Lampan som de har tänd hos sig under mörka dagar hjälper dem att hålla sig vakna och lite piggare. Sen värper de lite mera på köpet.

På julafton tände vi ugnen och nu värmer smältugnen hela verkstaden . Vi jobbar från mörk morgon till sen kväll med att göra klart beställningar. Butiken blir större i år och kommer rymma mera bruksglas och lampor samt trädgårdsskulpturer och ljusstakar bland mycket annat. Till påsk kommer vi att ha en utställning på 200 kvm och butiken på 130 kvm så detta året kommer ge mera att titta på. Vi är glada att få samarbeta med andra konstnärer och hantverkare. Gården kommer att vara fylld av liv med både nya ansikten som jobbar här och alla som ställer ut kommer att finns här under påsken. Redan denna veckan har vi fått tillskott i verkstaden med vår vän Josefine som sitter och kardar ull medans vi blåser glas. Det känns skoj att våra lokaler kan användas av många. Värmen finns och platsen och det är riktigt kul.

Livet utanför hyttan kommer också att skilja sig från förra året men 9 havande tackor hoppas vi se lammen skutta runt i hagen i april. Förutom finullsfår har vi nu även värmlandsfår och några av verken som kommer visas i påsk har de bidragit med ull till.

Gårdens djur och odlingar jobbar jag parallellt med under dagarna de ger en härlig avkoppling och mycket näring och inspiration. Nu närmar sig odlingssäsongen och jag har gjort en beställning av frön för året. Jag vill ha ett fält av majs och ett täckt med kronärtskockor. Mitt mål med att odla är dels att få basvaror för hela året men lika viktigt att få lyxprimörer som vi kan äta oss mätta på. Det känns fint att kunna odla själv och få en del grönsaker som kan säljas vidare.

I huvudet snurrar förberedelserna för påsken, våren och sommaren tiden går fort och det gäller att jobba fram allt i rätt tid. Jag tycker om att ha några projekt som ska organiseras och detta året är jag inte ensam om alla förberedelser. Vi kommer totalt att vara 7-10 st som frivilligt jobbar med påskens utställning. Så håll utkik snart kommer mer information och bilder.

Kommentera gärna: