Vallmo

 

gracilt och svävande naturligt

 

Pollenbeklädd pistill blötbelagd gnistrande. Kopparpistiller med detaljer. Svajande glasvallmo har slagit rot i hårdaste granit och tillsammans enas materialen om en strikt rak hållning men med en naturlig elegans.

Lotusblomma

En del i  ett Utsmyckingsuppdrag för Hässleholms kommun. En idé som blev till verklighet. Ett arbete som krävde mycket ny kunskap som jag genom flera företag och personer kunde tillgodose mig. Hos Skillinge Emalj fick jag lära mig att applicera glaspigment mot metall. Ferrmek lärde mig mycket om metallens egenskaper och fördelar. Och hos Peter Kuchinke i Danmark tog vi fram en teknik för att skulptera fram bladen i blomman så att det naturligt skira och lätta som vanligtvis organiska objekt har kom fram i Lotusblomman och näckrosen och skapade magi.

 

Kronärtsskocka

 

ljuset i det inre hjärtat

 

Knoppar mogna för skörd. I silverskalans alla lysande nyanser. Snirkliga stjälkar och pattinerade nervbeklädda blad. Knopparnas struktur är framgraverad med djup och tålamod. Mönstret som bildas är vackert följsamt såsom naturen löser sammankoppling.

 

 

Kronärtskocka
Utsmyckning uthyrd till Eve´s Bistro

Ärtskida
Utsmyckning på Drakamöllan Gårdshotell

Taklök

Vattenreservoar och gnistrande ljusportal